84. den Te Araroa: Došli jsme do Queenstownu; Franklin, Lake Wakatipu, Nero in Queenstown (2675 km)

Ráno lilo jako z konve. Tušili jsme, že to přijde, když jsme večer kontrolovali předpověď. A taky sněžilo – na štěstí jen v kopcích okolo 1500 m. Všechny byly ráno srandovně pocukrované. V šest ráno byla tma jako v pytli a v půl sedmé to nebylo o moc lepší. Začalo se rozednívat až před sedmou. Déšť na štěstí pomalu ustával. Zahřáli jsme se teplým kafem a okolo osmé vyrazili.

Dnes máme ujít 27 km, abychom se dostali do Queenstown. Můj sen je ujít je do 14:00, kdy je check-in v hotelu. Původně jsme si tu chtěli dát volný den, protože je to poslední větší město na trase, ale pak jsme to zkrátili jen na půl den. Budu mít napilno.

Golfový resort. TOP vymazlený.

Hory byly zahalené mraky, výrazně se ochladilo, ale nám to nevadilo. Na hikování ideální teplota 🙏 Jen škoda, že na hezké fotky bylo moc šero. Ráno vonělo tlejícím listím. Že by se již podzim hlásil o slovo?

Dnes jsme šli většinu času po cyklostezce. Šlo se dobře a docela i rychle 😉 Ráno jsme míjeli golfové hřiště, které se čile připravovalo na turnaj. Pak jsme chodili mezi farmami, okolo silnice a domů. Cesta byla naprosto pohodová. Odpoledne vyhrálo sluníčko bitvu s mraky, oteplilo se a bylo azuro. Alespoň lépe vynikne jezero!

Když jsme přišli na hranice města Queenstown, stavili jsme se v Pack’n’save. Sice jsme se 10 km táhli s jídlem, ale konečně jsme mohli nakoupit za rozumné ceny a přitom měli i skvělý výběr. Našli jsme zde falafely, do kterých se Tomáš na začátku trailu zamiloval, a tak máme na další dny i něco jiného, než sýr a vajíčka 😎

Předměstí Queenstownu s obchodní zónou

Queenstown – cesta k jezeru – pěkný zážitek 😊😊😊

V hotelu nás přivítali mile, ale z prostor jsme byli trošku zklamaní. Fotky na bookingu působily hodně luxusně a nablýskaně a přitom to byl starý hotel. Nicméně pro naše účely stačil. Vyzdvihla bych hlavně VELKOU VYHŘÍVANOU postel. To je naprostá pecka.

Měli jsme super načasování a klíčky od pokoje dostali za deset minut dvě hodiny. A pak už nastal klasický kolotoč – vše vybalit, vyvěvrat, usušit, umýt, přebalit, sebe umýt, umýt hrnečky na vaření atd. A psát blog a videa. A věnovat se pár osobním povinnostem.

Nákup jídla na trail

Potraviny na den strávený v hotelu

Ve 23 h jsme měli všechno hotové, ale stejně jsem ještě v jednu ráno nespala. Rozhodla jsem se, že zkusím dopsat další díl blogu, protože mě to docela dobře uspává 🤣🤣🤣

83. den Te Araroa: Zlatá horečka; Roses Saddle, Macetown, Arrow River, Arrowtown (2647 km)
85. den Te Araroa: Zpátky na trail; Hitch Queenstown to Elfin Bay, Glenorchy, Greenstone River Track, Stalo Hut (2699 km)

2 Replies to “84. den Te Araroa: Došli jsme do Queenstownu; Franklin, Lake Wakatipu, Nero in Queenstown (2675 km)”

  1. Hezké – cesta Vás už vede neochvějně domů a vzhledem k neupřesněnému časovému posunu příspěvku, kdoví – kde již teď jste. Doma je dnes docela pěkně, alespoň Praha je slunná, azuro a kolem dvanácté okolo 10 stupnů. Hezké fotky jsi udělala a to foto NZ dam ( 🐄🐮 ) je naprosto boží 👍😄.

  2. Ahoj Jirko! Příspěvků bude celkem 90. Jsme už mimo trail, ale stále na NZ. Domů letíme v čt… tak se nám to krátí 😊 Teď už jen čekáme na odlet 🚀🚀🚀 Moc zdravíme. Tady dnes 32 C. Léto je boží 🙂 Prima, ze je azuro v CR.10C není špatných 😊

Napsat komentář