48. den Te Araroa: 5 hvězdičkový den & jako na dovolené 🤩; Waiknae, Rauati Beach, Paekakariki Holiday Park (1625 km)

V kostele bylo ticho jako v hrobě. Nebudily nás ani myši. Všechny věci si preventivně věšíme a to i včetně bot. Jídlo si věšíme mimo batohy…

K ránu byla docela zima, ale ta šla lehce vyřešit kapucou – přes hlavu uniká asi 20% tepla, takže po kapuce sahám jako po prvním řešení.

Bylo dokonalé ticho a tma a matrace byla tvrdá tak akorát, přesto jsem se nevyspala na 100%, protože mě už po probuzení bolela hlava. A i Tomáše. Asi se nám zavařily mozky, když jsme se posledních 5 dnů museli soustředit na cestu na 1000% 😀

Mě hlava bolela tak moc, že mi bylo na zvracení. Sbalila jsem věci a šla si uvařit kafe, ale bylo mi tak blbě, že jsem ho nemohla pozřít. Chvíli jsem seděla a čekala, až nastoupí Ibáč. Tentokrát mu to docela tralo… ale nezklamal.

V 9 jsem byla schopná jít. Zvažovali jsme, zda tady den nezůstat, ale stejně jsme museli pro jídlo, a tak jsme si řekli, že dokoupíme zásoby a půjdeme jen kousek k dalšímu možnému místu spaní. Asi kilometr a půl jsme šli do města. Rozhodli jsme se, že tělo dává jasné signály k odpočinku – Tomáš se taky probudil s bolestí hlavy, takže ho budeme poslouchat a dnes ujdeme jen okolo 20 kilometrů.

Mufina – pejsek 🐕🐶

Vše tu úžasně kvete. Všímáme si každé kytičky 🌝

Města jsou zpravidla upravená.

Ve městě jsme se zastavili na snídani v Subway. Dali jsme si bagetu PLNOU ZELENINY a smoothie z lesních plodů. Subway v tomto nikdy nezklame – bageta byla přímo narvaná zeleninou. Paní, co nás obsluhovala, se chovala opravdu mile a dlouze si s námi povídala.

Pak jsme šli do New Word na nákup a bohužel zde měli vysoké ceny, ale tady jsme si zakázali ceny přepočítávat, protože je to tu drahé a zbláznili bychom se z toho… Jídlo na fotce stálo přes 50 dolarů a to jsme měli jen na den 🙈 (ve finále to bylo 1,5 dne)

Koupili jsme skoro půl kila salátu se zálivkou, 2 camemberty, hummus, 250 g hořké čokolády, smoothie z banánů, pomeranče, kokosu a mořských řas, pečivo, hrozinky v jogurtu, sušené mango, směs sušeného ovoce s ořechy a pohankou, jedno sladké pečivo a jogurt s lesním ovocem = snažili jsme se o kvalitní jídlo, které má zároveň hodně kalorií – v rámci možností 😉

Cesta vedla nejdříve podél vody a byla to taková „procházka pro důchodce“ = ideální pro nás v našem stavu 😂🤣😅

Bylo krásné letní počasí, nefoukal vítr, všechno kvetlo, okolo se relaxovali lidi. Šli jsme po cyklostezce, a tak se šlapalo moc pěkně 👍😉

Pampelišky a naše hole – tahle fotka skvěle vystihuje náladu dnešního dne. Zároveň v tenhle okamžik začala Tomáše bolet hlava tak, že si musel vzít prášek i on.

Kytičky, kam se podíváš. Škoda, že tento den nemůžeme aspoň na 24 hodin propašovat do Česka 😘

Pohoda & relax & dneska nespěcháme!

Asi za dvě hodiny po snídani jsme si v klidu dali oběd v parku 😊 Zdá se, že nám nastal Hikers hungar, takže jsme začali opravdu hodně jíst.

Pak jsme pokračovali přes rozkvetlé cesty dál. Tahle část trailu je vážně pěkná, musí být radost tu bydlet 👍 (když si odmyslím riziko vážných přírodních katastrof a to je důvod, proč preferuji Česko).

Cesta k oceánu – cestou jsme po vydatném obědě trochu usínali a oba mysleli na postel 😴😴😴. Navíc na teploměru stoupala teplota a to nás začalo solidně ukolébávat.

A konečně jsme došli k oceánu. Aniž bychom to plánovali, byl odliv, takže se šlo moc dobře 👍

Milujeme vzorce, které dělá voda s pískem.

Dnes jsme viděli tři vyplavená těla žraloků.

Kromě toho jsem se zase nechala unášet pohledy na mušle a na mnoho různě vodou opracovaných kousků dřeva. Celý den jsem na pláži hledala „poklady“ přírody. A naprosto zapomněla, že dnes měli být v moři vidět delfíni 🐬🐬🐬

Traktory pro vození lodí do moře.

Po poledni jsme si dali další pauzu. Asi hodinovou. Hodně lidí sedělo v parku na pikniku, tak jsme se také natáhli na lavičku a koupili si ledové kafe a čaj. Cítila jsem se šťastná. Jako na dovolené. Oceán pár metrů za mnou, upravený park, úžasné počasí. Absolutní letní prázdninová pohoda.

Na Zélandu jsou opravdu vychytaná dětská hřiště.

Pohledy na oceán, které se mi nikdy neomrzí.

Další žralok vyplavený na pláži.

I dnes jsme se kochali úžasnými domy u pláže. Nemůžeme se na ně vynadívat. Ohromně nás baví, jak jsou prosklené, dřevěné a vzdušné.

Ježíš z písku.

Hacienda – bazén, sezení a jachta 😅😂

Druhé ledové kafe 😇😂😇 Dobře my!

Dnes jsme šli celé odpoledne po pláži a ve čtyři jsme to zapíchli v kempu. Stál 36 dolarů. Byl skromnější, ale měl skoro vše, co jsme potřebovali. Akorát je nešťastné, že tam v kuchyňce nebylo nádobí nebo lépe umístěné zásuvky na nabíjení.

Do 23 h jsem zpracovávala a nahrávala fotky a pak padla za vlast.

Dnes jsme měli naprosto báječný den 😊

47. den Te Araroa: Cesta z lesa & další DLOUHÝ den a spaní v kostele; Tararua Day 5, Pukeatua, River Pa Trail Angel (1603 km)
49. Te Araroa: směr Wellington; Escarpment Track, Porirua, Colonial Knob, Wellington (1681 km)

One Reply to “48. den Te Araroa: 5 hvězdičkový den & jako na dovolené 🤩; Waiknae, Rauati Beach, Paekakariki Holiday Park (1625 km)”

  1. Moc hezké fotky a že jich bylo, obrazy z písku jsou úchvatné – takhle jsem je ještě neviděl, ty traktory na vození do moře – to je maso :). Ta únava je asi na Vás asi i trochu vidět, teda tady na fotkách vlastně jen na Tomášovi, protože jsi fotila ty. Tož ať se co nejdříve zregenerujete a jste zase happy, ještě Vám docela kousek zbývá 😉. Ahojte

Napsat komentář