PCT – 88. den na trailu; víc jezer než hikerů, další padesátka v nohách, protrhlý stan a komáří galeje, Three Sisters Wilderness, Desane Lake 

U jezera se spalo hezky, dokonce se nám podařilo vstát před půl šestou. Natáhli jsme na sebe naše antimoskytí oblečky a vyšli vstříct komárům, kteří byli už od večera nastoupení u síťky. Dnes se cítíme v přesile my 🙂

Cesta docela odsýpá a po dlouhlé době se nám podařilo ujít 10 mil do deseti hodin. Komáři však útočí usilovně… Když jsme si dávali druhou snídani, museli jsme si postavit stan. Není možné se zastavit, aniž by se jich na vás nesletěly desítky.

V půl jedné jsme už měli v nohách 15 mil. U jezera Charlotte jsme vyprali ponožky a Tomáš si smočil nohy v jezeře. Chtěla jsem vyrazil, ale zasekl se při rozhovoru s našimi novými kanadsko-českými přáteli. Rozhovor se protáhl až do půl druhé.

Tomáš pracuje :-)…

Odpoledne jsme šli spálenou krajinou. 

Když se po pěti dalších mílích opět zazelenala, potkali jsme v lese u dalšího jezera jednoho po tetovanýho týpka. Kérky měl na lýtku i rukou. Viděla jsem ho zezadu a říkám si: hm, fešák. Otočil se a bylo mu tak k šedesátce 🙂 I jeho přítelkyně měla tetování. Níže odpověď pro všechny, kdo řeší nesmysly typu: A jak s tetováním budeš vypadat, až budeš stará?! 🙂

Někdo zve hikery k sobě domů 🙂

Od vstupu do lesa nás zase začali otravovat komáři. Od pěti večer do osmi už to bylo PEKLO.

 Během útoků komárů si nemůžete dojít ani na WC, aniž by vás nezačali štípat do stehen nebo zadku. A to si představte, jaké to teprve je, když se na toaletě potřebujete zdržet trochu déle…
Tyhle dny patří k tomu nejtěžšímu, co jsme tu zatím zažili. Už se nedivím, že PCT tolik lidí vzdá. Denně potkáme okolo 12 hikerů, kempoviště zejí prázdnotou. Kdo by chtěl být také vystavený permanentní bolesti a svědění?! Vůbec si neodpočineme.

Když přijdeme na kempoviště, oblékneme si péřovky a nepromokavé kalhoty, abychom se chránili proti dalším štípancům, a postavíme stan. Vevnitř si všechno připravíme na spaní, umyjeme nohy a sníme večeři. Po ní píši blog a Tomáš stříhá videa… Jezera jsou tady teplá, ale večer není šance se v nich díky komárům umýt. Když to zkusíte, hned se na vás sletí.

Dnes jsme měli k večeři kuskus a nudle. Oboje se povedlo na výbornou. 

Během večeře jsme slyšeli, jak nějaké zvíře skočilo do jezera. Z dálky jsme viděli jen hnědou hlavu, ale nevíme, co to bylo. 

Nejlepší okamžik celého dne je, když ležíte ve spacáku na matraci 🙂

Jsme na míli 1939 a ušli jsme 50 km.

PCT - 87. den na trailu; jak se z hororu stala pohádka se šťastným koncem - Diamond Peak, Shelter Cove, Rosary Lake
PCT - 90. den na trailu, Obsidian Falls, Middle and North Sister, Lava Trail, město Sisters

2 Replies to “PCT – 88. den na trailu; víc jezer než hikerů, další padesátka v nohách, protrhlý stan a komáří galeje, Three Sisters Wilderness, Desane Lake ”

  1. Ahoj Leni a Tome,
    to by jeden neřekl, co může chutnat masožravým komárům na veganech, kteří se masa jinak ani nedotknou😊 Tak by se to možná vyjádřil Marek Eben. Ale hlavně, že máte ty síťové oblečky, je to určitě lepší než bez nich.
    Moc Vás zdravíme!

    1. Děkujeme, Míšo 🙂 Už je to trochu lepší, včera nás žraly mouchy, ale je to lepší než komáři 🙂

Napsat komentář