17. den Te Araroa: Nejlepší způsob jak zjistit, zda ti něco bude chybět, je opustit to

Na dnešek jsme měli domluvenou kánoi, abychom mohli ujet zhruba 7 kilometrů dlouhý úsek po vodě.

Když jsme se probudili, intenzivně pršelo. Řekli jsme si, že počkáme do devíti, a pak se rozhodneme, co dál.

V devět bylo stále špatné počasí. Domluvili jsme se, že kanoie zrušíme a vezmeme si ještě jeden den ubytování, protože předpověď na dnešek vypadala neúprosně – celý den déšť.

S majiteli farmy jsme se dohodli na další noci. Na štěstí je i samo o sobě napadlo, že dnes nemáme co jíst (obchod byl 2 km od nich), takže nám nabídli vajíčka. Nemusel i být ani moc důvtipní, stačilo vidět ta kvanta skořápek po nás ze včera 🤣 Dále jsme je poprosili, zda by nás zítra neodvezli tam, kde bychom skončili, kdybychom jeli lodí. Žádný problém.

(Zítra si kanoie brát nebudeme, protože bychom museli 1/2 dne čekat, než bychom mohli vyjet – kvůli odlivu / příluvu – abychom nejeli proti proudu.)

Nejdříve jsme z toho byli rozpačití, že dnes nenajdeme žádné kilometry, na druhou stranu byl déšť jedinečná možnost dodělat naše resty týkající se blogu, videí, naší práce (občas zde i trochu pracujeme) a taky nastudování informací k trailu a najití možnosti levnějšího spaní.

Celý den jsme tak měli o zábavu postaráno. I když jsme řešili věci jako fretky, v deset večer jsme neměli hotovo! I tak jsme ale udělali velký kus práce 🙂

… ke knížkám, co jsem si před více jak rokem koupila, nebyla vůbec šance se dostat…

Uplakaný výhled z okna. Bylo příjemné ležet v posteli 😊 Venku bychom byli při takovém lijáku za chvíli durch!

Během dne nás několik lidí mile podpořilo v našem snažení. Ať už kamarádi nebo třeba trai angel, u něhož jsem domluvila ubytování.

Před pár dny jsme tu kontaktovali přes Facebook českou a slovenskou komunitu a bylo krásné, kolik lidí se nám ozvalo s nabídkou ubytování. To jsme nečekali.

Když jsme panu domácímu dávali peníze za zítřejší cestu a vajíčka, vrátil nám je s tím, ať mi příště někomu pomůžeme, že teď pomáhá on nám.

Tyhle reakce a momenty nám hodně pomohly… i prohlížení fotek, co jsme tu zatím udělali. Fakt je, že z teplé postele tra il tak špatně nevypadal 😅🤣

Večer Tomáš připravil večeři, byla výborná.

„… ty tím focením dokážeš jídlo úplně otrávit.“

Večer se trochu vyjasnilo. My si dali pauzu od chození a musíme přiznat, že se těšíme, až do toho zase šlápnem.

Přece jen z postele se plánuje vše lépe 😉

16. den Te Araroa trail Nový Zéland: Cesta do Puhoi (516 km)
18. den Te Araroa: Příroda i lidi na trailu nás dnes pozitivně nabili. Silverdale Stillwater, Karepiro Bay Crossing, Torabay (559 km)

2 Replies to “17. den Te Araroa: Nejlepší způsob jak zjistit, zda ti něco bude chybět, je opustit to”

    1. (Y) .. jsem zapomněl dát Y do závorek 🙂 … ta hlava. No super – občas platí, že vše zlé je k něčemu dobré, počasí Vám naordinovalo odpočinek a vrátilo chuť bojovat

Napsat komentář