35. den Te Araroa: Příprava na 5denní cestu na kanoi v Taumarunui; Zero day and Preparation for Wanganui River Trip

Ráno jsme vstali kolem sedmé, donabili elektroniku, výjimečně se v klidu nasnídali a v devět už jsme stáli na stopu. Po pěti minutách nám stavěla sympatická paní středního věku – obecně tyto dámy Tomášovi zastavují často 😊 Cestou do města jsme s ní už ráno probrali několik politických témat od zákazu poloautomatických zbraní na Zélandu po situaci v Rusku. Myslím, že jsme se jí za jízdu odvděčili alespoň zajímavou diskusí 😀

Vysadila nás v centru města a my si to zamířili rovnou do prádelny. Sice jsme za prací prášek, praní všech věcí a sušičku zaplatili skoro tři stovky, na druhou stranu to byl efektivně využitý čas.

Město Taumarunui

Za dvě hodiny jsme měli prádlo jako ze škatulky, díky elektřině dobitý telefon a díky rychlému Internetu vyřízeno mnoho věcí.

Po praní jsme šli na burger, a pak nakoupit jídlo na 5 dnů, které budeme trávit na kanoi.

Příprava na cestu 😊

Po té jsme zamířili do půjčovny kanoí. Bylo to několik kilometrů a my měli narvané batohy jídlem, takže jsme stopovali. Zastavil nám lovec s poznávací značkou NOHURTS. Říkal, že maso z ulovených zvířat rozdává, nikdy neprodává – aby šířil dobro, že někomu něco dá.

Když jsme přišli do půjčovny lodí, tak jsme si připravili jídlo do barelů a doladili některé detaily cesty. Zbytek dne jsme dopisovali blog a řešili jiné resty. V půjčovně měli dost napilno, takže tam vládla trochu nervózní atmosféra a nebylo to úplně „volné“ odpoledne, jak jsem si představovala…

Byla jsem ráda, když jsme šli večer spát do stanu a byli zase jen sami. Zítra začíná naše lodní dobrodružství!

34. den Te Araroa: Trail provides; Tongariro Forest Park, 42nd Traverse, Back to Owhango
36. den Te Araroa trail Nový Zéland: Vyplouváme, ahóóój! Wanganui River Day 1, John Coull Campsite (1 233 km)

Napsat komentář