8. den Te Araroa: Nejrychlejších 25 kilometrů. Směr MOTEL! Paihia (246. km)

Na trail jsme vyšli v 8. Před tím jsme se stavili v supermarketu koupit jídlo na jeden den a podívali se do historické části města. Dvě starší budovy byly obklopené květinami a cesta nádherně voněla rozkvetlými růžemi. Řeka, která kolem nich protékala a malý přístav jim dodávaly tu pravou atmosféru.

Historická část města

V noci a ráno pršelo. Doufáme, že se zopakuje ten samý scénář jako v minulých dnech a déšť nás nechá přes den na pokoji. Dle aplikace Windy, kterou využíváme, má pršet až navečer.

Vánoční výzdoba v obchodech

Vymazlená část města

Cesta vedla nejdříve po silnici luxusní městskou čtvrtí. Míjeli jsme hodně spokojeně vypadajících důchodců, kteří se šli projít se psy. Čtvrť byla tvořena velkými rezidencemi s dlouhými příjezdovými cestami a rozsáhlými zahradami. Místo plotů zde kvetly hortenzie. Jako oplocení je zde taky hojně využíván bambus.

Rozvička je základ!

Až do města jsme šli po pěkné zpevněné cestě. V lese byla vystlaná jehličím. Na cestě bylo minimum aut a tudíž i mrtvých zvířat. Až na začátků městě jsme viděli více mrtvol, bohužel zajíců.

Vodní zdroj – my měli na štěstí vody dost 🙂

Od poloviny cesty mě zase začala bolet chodidla, ale dopajdali jsme to. Motivace byla extrémní. MOTEL. Ušli jsme 25 kilometrů do 13:30 i s přestávkami. Přestávky využíváme ke krátké regeneraci nohou. Sedneme si na Tyvek, sundáme boty a ponožky a trochu si chodidla promasírujeme. Uděláme limonádu, eventuálně něco pojíme a za 15 minut zase šlapame dál. (Teď se snažím čas využít ještě ke psaní blogu.)

Nohy dostávají zabrat i od much. Je to horší než puchýře a děsně to svědí.

Motel jsme si vybrali a rezervovali pres Booking.com. Volba nemohla dopadnout lépe! Check-in byl rychlý. Paní na recepci byla velice vstřícná. Jen nás zarazilo, proč po zaplacení máme do formuláře vepisovat číslo karty, datum expirace a bezpečnostní kód?!

Ubytování na jednu noc stalo 1 200 Kč. Pokoj byl vybavený kuchyňskou linkou s důležitými spotřebiči jako French pressem na kafíčko, rychlovarnou konvicí, mikrovlnkou nebo toastovačem. Nechyběla žehlička, fén, vyhřívaná deka na spaní… větrák. Cokoli by se mohlo hodit pro pohodlí hosta, bylo tu. A také káva, čaj i cukr a sůl.

Po příchodu nastalo klasické kolečko vybalování věcí, mytí se, mytí věcí nebo předeprání prádla, než ho dáme do pračky. Pračka byla v motelu bohužel rozbitá, ale paní recepční se nabídla, že nám prádlo vypere. Navečer přišla s košem voňavého ze sušičky ještě horkého prádla. To je servis!

Originální výzdoba veřejných toalet

My jsme dopisovali blog a stříhali videa. Bohužel wifi byla tak špatná, že se za celou dobu nepodařilo nahrát ani jedno video. Já jsem příspěvky musela dodělat ve dvě ráno, abych je zveřejnila v době, kdy ostatní spí = chytnu rychlou wifi.

Navečer jsme šli do města nakoupit a hledat lepší wifi. Tu jsme bohužel nenašli. V obchodě jsme koupili hodně dobrot a v noci si ještě vařili vajíčka natvrdo na další den a udělala jsem volská oka k večeři.

Budovy ve městě

Z etických důvodů vajíčka vůbec v Česku nejíme, ale na trailu se stravujeme vegetariansky – z finančních a praktických důvodů. Ač jsem vášnivá kuchařka, tak vajíčka jsem nevařila snad 5 let, takže jsem naprosto zapomněla, jak se tyhle věci vaří 🙂 Ale dopadlo to dobře.

Spát jsme šli po 23h a já kolem 2 hodiny ráno vstala a donahrávala blog.

Dnes jsme ušli 25 km. Jsme na kilometru 246.

7. den Te Araroa: Kouzelné místo - Kerikeri (221 km)
9. den Te Araroa: Auta na silnici, auta v lese. Opua, Roadwalk around Waikare Inlet (269. Km)

Napsat komentář