60. den Te Araroa: Odpočinek v St Arnaud

Probudili jsme se do zamračeného dne. Dopoledne zapršelo a my byli rádi, že ochlazení přišlo podle našeho plánu právě dnes.

Nejsme si jistí, zda máme na další etapu dost jídla. Navíc jsme při balení jídla nepočítali s dnešním ZERO DAY, a tak jsme jistě v deficitu už jen kvůli dnešku.

Nejdříve jsme zvažovali, že bychom pro zásoby jídla dostopovali, nakonec jsme se však rozhodli jídlo dokoupit v předraženém obchodě naproti. (Obchod má ceny až směšně vysoké, Café je cenově podobné jako jinde.) Stopování – museli bychom ujet okolo 100 km, což by nám zabralo alespoň 3 hodiny, a když už jsme zaplatili za hotel, chceme využít jej. Jako nejméně finančně bolestné nám přišlo koupit vajíčka 🙈🙈🙈 Když jsem na trailu jedla poslední vajíčko, říkala jsem si, že si od nich už chci dát pauzu, ale tady to nešlo… Koupili jsme 30 vajec, jeden chleba a jednu „pomazánku“ ala levná verze Nutely – olej, cukr, ořechy a brambůrky. No hnus, velebnosti – nicméně dobrý poměr cena/kalorie. Nákup stál přes 50 dolarů. Ještě před tím jsme prošli město, jestli někdo neprodává domácí vajíčka a dokonce jsem překonala moji komfortní zónu, když jsem se šla do jedné zapadlé restaurace zeptat kuchaře, jestli nám neprodá plato vajec, ale za méně než 0.8 dolarů za kus jsme vejce nesehnali 🤨🤣🙈

Alpine Lodge má na štěstí solidní zázemí pro hikery, takže jsme si tu ve velké kuchyni vajíčka uvařili a protože jsem zde našla i hikerbox s olejem, udělala jsem k obědu volská oka a otoustovali jsme si chleba. Zajímavé je, že už si na český chleba ani nevzpomeneme. Na Česko myslím přitom každý druhý den ❤

Taky jsem vybrala a odpoledne jsme psali blog, dělali videa a zjišťovali, jak co nejrychleji vyléčit zánět v mé noze. Jím Ibalginy, dělám si studené obklady a zítra se musím pokusit naučit chodit tak, abych co nejvíce zátěže přesunula na levou nohou.

Mé boty jdou dnes do koše. Mají ošoupanou podrážku, ale jinak perfektně drží – nejsou potrhané.

Na pár minut jsem se taky oddala opravdovému nicnedělání!

Včera jsme sestříhali naše postřehy ze Severního ostrova a doufám, že se u videa budete bavit stejně dobře jako my.

Sami víme, jak je těžké učit se z CIZÍCH chyb, ale opravdu nedoporučujeme jít Severní ostrov celý, pokud je vaším cílem být v přírodě a vidět zajímavé části světa – tzn. jestli máte stejnou motivaci pro trail jako my. Na druhou stranu chceme DOPLNIT, že si myslíme, že je důležité přijet na Jižní ostrov fyzicky připraveni – část na severu jako Richmond Hills patřila k tomu nejtěžšímu, co jsme tu šli. Fyzička získaná na Severním ostrově nám dala v horách pocit větší sebedůvěry.

59. den Te Araroa: Richmond Hills jsou za námi & extrémně drahé středisko St Arnaud; Richmond Forest 5, Redhill Hut, St Arnaud Alpine Lodge (1944 km)
61. den Te Araroa: Zpátky na místo činu aneb vyrážíme zase do hor; Lake Rotoiti, Lakehead, John Trait, Upper Traverse Hut (1973 km)

Napsat komentář