PCT – 35. den na trailu; zastávka v Lake Isabell, Haven RV Park

Spalo se nám docela dobře. Měsíc je před úplňkem, a tak svítí na plné obrátky. Je dobře vidět i v noci.

Ráno se nám šlo příjemně, cesta vedla po rovině, a pak jsme šli i z kopce. K rychlé chůzi nás motivovala vidina města, kde jsme si chtěli dokoupit jídlo na další tři dny. Věděli jsme, že je u jezera Lake Isabell kemp, a tak nás napadlo, že bychom tam mohli zůstat přes poledne a dát si třeba sprchu 🙂 Takový luxus.

Když jsme dopoledne přišli k silnici do města (míle 652), už tam jeden hiker stopoval. Říkal nám, že tam čeká půl hodiny! Bylo kolem půl desáté a začalo akorát pořádně svítit sluníčko. Začali jsme stopovat s ním, ale prvních dvacet minut se nedařilo ani nám. Do toho přišel další pár – dva hikeři z Německa. Napadlo nás zkusit Uber, ale neměli jsme tak jako minulé dny signál, abychom se do aplikace přihlásili.

Po dvaceti minutách přijelo auto, které přivezlo hikery z města a vracelo se zpátky. Paráda! Kluk, co ho řídil, byl tak hodný, že nás svezl 🙂 Všimla jsem si, že mu ti, co dovezl, dali peníze, a když nám vyprávěl, že stojí Uber do Lake Isaball 60 dolarů, dali jsme mu s Tomášem alespoň 10 dolarů na pohonné hmoty. I pár z Německa mu dal peníze – a on řekl, že to tak bohatě stačí 🙂 A jel odvést další lidi z kempu na začátek trailu… 

Tomáš došel nakoupit do supermarketu Vons. Tam i zpět chytil stopa – obchod byl od kempu vzdálený asi 1, 6 Km – prostě všechno je tady větší 🙂 Ještě se stavoval v Burger King, kde se ho ptali, jestli je PCT hiker. Po jeho kladné odpovědi a nákupu hranolků před něj prodavač vysypal hromadu kečupů a řekl, ať si vezme, kolik chce. Je to šílené, ale už si tady ulítáváme i na kečupech, jak máme málo pestrou stravu.

Kemp Haven RV Park, kam nás řidič odvezl, byl prostě ÚŽASNÝ… Byl perfektně promyšlený. Jednak tam byl svěží zelený trávník – přemýšlet o židli už snad člověka ani nenapadne, sedáme si automaticky na zem – a stín celý den (byly dny, kdy jsme celé hodiny nenašli stín!) a také byl pěkně čistý a uklizený. V prádelně bylo několik druhů tekutých voňavých pracích prášků a venku natažené šňůry na prádlo včetně kolíčků! Sprchy i toalety byly také čisté.

Využili jsme sprchy a v ruce jsem přemáchla ponožky a trička. Voňavé mycí gely jsem si užívala… Už jen to, že tam byly volně k dispozici. V kempu jsme strávili několik hodin, a tak jsme na recepci došli zaplatit alespoň ubytování pro jednoho na jednu noc. Přišlo nám to fér. (Cena pobytu 5 dolarů za osobu je skutečně nízká, zatím nejnižší, co jsme zažili).

Z kempu jsme vyšli po čtvrté, i když se nám z toho pohodlí vůbec nechtělo. Navíc přišel vysmátý Němec, který s námi ráno jel, že koupil piva a ať si dáme s ním. Odolali jsme 🙂

Stopovali jsme hned za kempem a na štěstí nám po pěti minutách zastavil pán, který nás kousek popovezl a po té, co nás vysadil, nás hned svezla moc milá paní. Dokonce si kvůli nám zajela asi 8 mil, aby nás odvezla, kam potřebujeme.

Večer jsme ušli ještě asi 7 mil a podařilo se nám najít moc hezké místo na stan. K večeři jsme si vzali dobroty, co jsme měli ještě z města (Tomáš toho nakoupil pro čtyři lidi), a před spaním jsme se kochali pohledem na rozsvícené město v dáli pod námi.

Spíme na míli 660, i nero (= near zero miles day) jsme ušli 26 km.

PCT - 34. den na trailu; 1 000 kilometrů za námi!
PCT - 36. den na trailu; poslední kilometry před Kennedy Meadows

2 Replies to “PCT – 35. den na trailu; zastávka v Lake Isabell, Haven RV Park”

  1. Kečup mě dostal :-)))))))))) Pořád přemýšlím nad tím, jestli trail angels jsou i třeba v Evropě, když jste šli track na Korsice nebo jenom tady na tom tracku v Americe.

Napsat komentář