Přesun do města Vallejo – začátek nových neuvěřitelných dobrodružství

Čas v South Lake Tahoe City jsme si náramně užili a město doporučujeme k návštěvě. Je zde mnoho aktivit k vyžití (koupání, vodní skútry, šlapadla, kola, koloběžky, hikování…) a jezero Tahoe Lake je prostě ÚCHVATNÉ!

(Měli jsme štěstí, že ho nezahalil kouř z požárů. Místní nám vyprávěli, že ho zažili zakryté kouřem hustým jako mléko – nebylo vůbec vidět.)

Zarezervujte si pobyt blízko centra a u pláže. My jsme byli spokojení v Rodeway Inn Casino Center ( 55 dolarů za noc plus daň).

Půjčili jsme si mořský kajak a ohromně si to ve vodě užili. Hlavně v menších vlnách, které se tady tvořily 😊 Voda je průzračně čistá, na pláži i ve vodě minimum lidí, byli jsme nadšení a hodně se nasmáli. Jelo se skoro samo 🙂

Totální pohoda na vodě 🙂

Lake Tahoe = tohle je ráj!

Další den ráno jsme se sbalili a vydali se na asi pětihodinovou cestu do města Vallejo. Cílem bylo sem dojet a další den se do deseti hodin do rána dopravit do oblasti, která je proslavená pěstováním a výrobou vína – Sonomy.

Když jsme po skončení trailu přemýšleli, jak naložit s volným časem, uvažovali jsme, že se ve Vallejo ubytujeme dříve a za vínem, které je odtud vzdálené asi 45 minut jízdy městskou dopravou, budeme jezdit.

Na štěstí (!!!) jsme na poslední chvíli změnili plán a rozhodli se zůstat ve městě South Lake Tahoe. Proč někam každý den dojíždět, když máme turistické atrakce přímo u nosu? Do Tahoe jezdí v létě i v zimě davy turistů. Ve Vallejo není nic zajímavého.

Dnes vedla naše cesta nejdříve do města Sacramento. Jeli jsme autobusem společnosti zn. Amtrak. Autobus byl moderní a pohodlný. Nicméně dlouhá doba strávená brázděním prudkých zatáček, kterými jsme sjížděli z hor, se postarala o to, že jsem se cítila pekelně špatně. Chladila jsem si hlavu o sklo a modlila se, ať se nepoblinkám 😐 Bylo mi na umření! Sympatický řidič jel na štěstí svižně, a tak jsem se po dvou a půl hodinách mohla nadýchat čerstvého vzduchu. V Sacramento jsme zamířili na autobusové nádraží naší „oblíbené“ autobusové linky značky Greyhound. V Americe jezdí autobusem hlavně chudší lidé, a tak jsme se na nádraží chovali hodně obezřetně. Spolucestující byli „v pohodě“, ale po té, co jsme na cestě do Reno měli v autobuse dva opravdu podezřelé kluky, si dáváme velký pozor.

Ochranka nám zase prohledávala batohy stejně, jako když jsme sem před měsícem přijeli… cesta do Vallejo trvala jen hodinu a půl a docela to ušlo 🙂

Ve Vallejo jsme si při příjezdu do města všimli, že na periferii nepoužívají veřejné osvětlení. I když jsme vystoupili relativně blízko motelu, vzali jsme si z bezpečnostních důvodů Uber a byla jsem za to vděčná 🙂

Řidič Uber nám ukazoval místo, kde na ulicích přespávají problémoví lidé, a zrovna bychom museli jít potmě okolo 🙁

Uber je rychle dostupný, rozšířený, relativně levný. Auta vás vyzvednou do několika minut. Cenu víte předem. Platíte online, a tak na ulici nevytahujete bankovky… znáte hodnocení řidiče atd. Určitě nikdy nepodceňujte situaci. My máme s Uberem a Liftem v USA nejlepší zkušenosti 😉

V motelu nám dali „nekuřácký“ pokoj, kde před tím evidentně někdo kouřil. Po celém dní cestování jsme ten smrad už neměli sílu řešit…

Byl to náročný den. Jednak se musíte orientovat stále v novém prostředí, informace nejsou často napsané přesně, takže vás přes den trápí i nejistoty, ve městech a na nádražích jste v permanentním střehu a delší cesty autobusem nesnáší můj žaludek úplně nejlíp.

Ale zvládli jsme to podle plánu. Hurá 🙂

Na zjištění spojení používáme skvělý web rome2rio.com, na rezervace hotelů klasiku – booking.com.

Tip na úžasný výlet v Tahoe Lake: historie na vás dýchne v Tallac Historic Site
2 dny našeho života, na které NIKDY NEZAPOMENEME - veliká pomoc a vřelost v Sonoma County

2 Replies to “Přesun do města Vallejo – začátek nových neuvěřitelných dobrodružství”

  1. Leni a Tome, díky za další zprávy, fotky a video z posledního dne PCT.
    Hlavně, že jste OK a užíváte si:)

    1. Děkujeme 🙂

Napsat komentář