2017: Pacific Crest Trail – 16. den na trailu; pohodová etapa, přes den vedro – večer velká zima

18https://youtu.be/lWmn4NphIEM
Do půlnoci jsme nahrávali fotky a videa, a pak jsme nemohli usnout, i když jsme byli unavení. Nakonec se to podařilo. Vstávali jsme v šest, sbalili věci a po sedmé vyrazili na snídani. Byla docela dobrá. Měli jsme kávu a džus, cereálie, sladké pečivo atd. V rámci ceny za pokoj super.

Před půl devátou jsme šli na autobus. I tady se nás lidé v autobuse ptali, jestli jdeme Pacific Crest Trail. Pak přistoupil kluk s holkou, sedl si, otočil se na nás, usmál se a řekl: „Nice hiking“ – Ať vám to dobře šlape 🙂 Autobus stál dolar a půl pro jednoho. Tomáš se celou dobu bavil s řidičkou, byla docela zvídavá 🙂 Cesta trvala přes 40 minut, město má napříč 16 Km, pojali jsme to jako vyhlídkovou jízdu 🙂

Autobus nás dovezl nejblíže k treku, jak mu jeho jízdní řád dovoloval, zbytek jsme museli dostopovat. Čekali jsme na stopu asi deset minut, projelo kolem nás několik aut, jedno nás chtělo vzít, ale jelo opačným směrem. Asi za deset minut se však auto vrátilo a svezlo nás k místu, kde jsme skončili. Trail angel se jmenoval Steve a jemu a jeho přítelkyni jsme na oplátku za svezení dali tip na aplikaci Hikerbot, kterou používáme, a na goratexové ponožky.

Kromě tří lidí, které jsme potkali, jsme šli celý tento úsek sami.

Na trailu jsme narazili na trail magic. Ve velkém kontejneru byly hygienické potřeby a jídlo pro případ nouze. Škoda, že jsme o tom nevěděli včera, mohli jsme se zde najíst a dojít až do města bez stopování.

Cesta byla příjemná a i když jsme vyšli až dopoledne, zvládli jsme potřebný počet mil 🙂

V krajině jsme našli zajímavou stavbu. Dům působil soběstačně. Měl větrnou elektrárnu i mlýnské kolo. Byl obrovský.

Cestou jsme potkali dvě kešky s vodou – je to opravdu úžasné, když vám úplně cizí lidé připraví vodu. Zde v těch vedrech má pro nás čistá voda obrovskou hodnotu.

Na trailu jsme narazili na cedule odkazující na trail angely – lidi, u kterých můžete ve městě Big Bear spát.

Večer jsme spali na nehostinném kempovišti a před spaním nám byla oběma zima. Ještě jsme potkali takovou zvláštní paní, která se o těch, co neujdou celý trail, vyjadřovala s despektem, i když nám říkala, že sama chodí Pacific Crest Trail po částech…

2017: PCT - 15. den na trailu; návštěva města Big Bear 
2017: PCT - 17. den na trailu; točíme se stále kolem Big Bear Lake, Army trail magic - splněný sen

2 Replies to “2017: Pacific Crest Trail – 16. den na trailu; pohodová etapa, přes den vedro – večer velká zima”

  1. Zdravím,

    sleduju vaši cestu po PCT den po dni a děkuju vám za veškerý informace a tipy co po cestě sdílíte – s manželkou se na PCT chceme někdy v roce 202x vydat.

    Abych jen nepřijímal rady a tipy, tak nasdílím taky jeden, co se ubytování/pojištění a cen týče.

    Existují cashbackové portály jako je třeba Plná peněženka nebo Tipli, odkud se prokliknete na Booking nebo Hotels nebo pojišťovací portál a vrátí vám z nakoupený částky třeba 3-5 %. Pro jednu noc to není mnoho, ale tak lepší než nic. 🙂
    Pokud navíc pro ubytování zvolíte Hotels pod svým účtem, tak můžete sbírat noci v rámci Rewards programu, kde za 10 nasbíraných nocí získáte 1 zdarma v ceně průměru těch 10.
    Když tohle všechno zaplatíte kreditkou, tak to jsou další procenta z částky zpátky.
    Nepíšu to proto abych propagoval konkrétní portály, jako spíš proto že se mi to osobně osvědčilo pro služební cesty nebo rodinné dovolené.

    Ještě jednou díky za váš blog i video příspěvky!

  2. Dobrý den, Lukáši. To je opravdu hezký, jak jste pojal příspěvek – jako tip od Vás pro ostatní 🙂 Děkujeme a prozkoumáme to 🙂 Tohle je pecka: 10 nasbíraných nocí získáte 1 zdarma v ceně průměru těch 10. A protože plánujeme už další cestu, víme, že to využijeme. Děkujeme. Hezký den a hlavně si splňte Váš sen… dneska tady prší i jinde v horách v Evropě a to se Vám v Kalifornii stane jen zřídka. Je to fantazie a podle toho, co jsem slyšela a četla jinde, je PCT nejkrásnější dálkový trail 🙂

Napsat komentář