2015: GR221 – Liduprázdná vánoční Mallorka

Mallorca je ostrov náležící Španělsku, největší nejen z Baleárských ostrovů, ale také největší ostrov Španělska. Leží v západní části Středozemního moře ve vzdálenosti přibližně 200 kilometrů od Valencie, Barcelony a Alžíru.

  • Rozloha: 3 640 km²
  • Nadmořská výška: 1 445 m
  • Počet obyvatel: 869 067
  • Souostroví: Baleáry

Zdroj: Wikipedie

Návštěva Mallorky v zimě vás pohladí po duši

Liduprázdná města, venku 20 C a sluníčko a to i přesto,  že tenhle ostrov leží jen kousek od České Republiky. Jedinou nevýhodou je krátký den, ale i tak to za to stojí. Cesta značená jako GR 221 „Ruta de Pedra en Sec“ vás na několik dní zavede do hor a na Silvestra se můžete připojit k oslavám v hlavním městě Palma de Mallorca tak, jako jsme to udělali my. Lidé jsou příjemní, ceny příznivé.

Cesta je absolutně nenáročná, doslova za odměnu. V horách jste v prosinci skoro sami, společnost vám dělá jen pár ovcí a koz. Stanovali jsme, jak to vyšlo – žádné problémy s tím nebyly. GR 221 vede městečky, a tak máte během cesty dostatek jídla i pití. Trasa je dlouhá tak akorát – během cca pěti dní si užijete hor, hezké přírody, výhledů na blankytně modré Středozemní moře, které se vám nikdy neomrzí, a příjemně si odpočinete. Ideální způsob, jak využít pár dní volna během vánočních svátků.

Vidět v prosinci rozkvetlé keře a žluté veselé pampelišky, sbírat pomeranče a citróny, nechat si mírným vánkem od moře čechrat vlasy a nabíjet se teplými paprsky sluníčka i prvního ledna za návštěvu Mallorky určitě stojí.

Winter Mallorca 2015 (GR221) from Tom on Vimeč

2015: GR 11 - Pyreneje (španělská část)
2016: Korsika GR 20 - Nejtěžší trek v Evropě?

2 Replies to “2015: GR221 – Liduprázdná vánoční Mallorka”

  1. Juknul jsem na tu Vaši Malorcu – hezké ale citelně chybí u blogu i videa Vaše komentáře tak jako na PCT a nyní na NZ, ten posun jak to nyní dáváte dohromady je veliký

  2. Moc děkujeme! Všechno se vyvíjí tak nějak spontánně 🌝 Hlavně v reakci na různá romantická videa 🌝 Abychom víc přiblížili „realitu“. Pěkný den!

Napsat komentář